Tworzenie i pozycjonowanie stron internetowych, które dostarcza Klientów

Menu

Poniżej znajdziesz informacje na temat polityki prywatności listy adresowej, na którą możesz zapisać się na tej stronie, jak również inne informacje i zasady, dotyczące polityki prywatności i zasad korzystania z całej witryny SukcesStrony.pl

Jak niemal każda strona w Internecie, SukcesStrony.pl używa systemów, które pomagają w ulepszaniu serwisu i ułatwianiu Internautom dostępu do informacji. Poniżej znajdują się szczegóły na ich temat. Korzystanie z tej witryny lub prenumeraty e-mailowej oznacza akceptację poniższych zasad.

Kim jesteśmy i jak się z nami skontaktować?

Administratorem danych osobowych przetwarzanych przez niniejszą stronę internetową jest firma: Sukces Strony Krzysztof Trynkiewicz, ul. Dąbska 18F/107, 31-572 Kraków, NIP: 6831975121.

W dalszej części polityki prywatności powyższą firmę nazywa się skrótowo "Administratorem".

Kontakt z Administratorem możliwy jest przez:

Jakie dane osobowe przetwarzamy i dlaczego?

Przetwarzanie danych odbywa się zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Unii Europejskiej nr 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE. W dalszej części polityki prywatności dokument ten będzie skrótowo określany jako "RODO". Treść dokumentu dostępna jest na stronie:

https://eur-lex.europa.eu/legal-content/PL/TXT/HTML/?uri=CELEX:32016R0679&from=PL

Administrator przetwarza dane osobowe osób odwiedzających niniejszą stronę internetową w celach:

  • przygotowania oferty lub podjęcia działań przed przygotowaniem oferty (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a RODO), w szczególności w przypadku wysłania zapytania przez formularz kontaktowy na witrynie,
  • wykonania obowiązków prawnych przez Administratora (np. wystawienia faktury; na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO),
  • statystycznych (w tym monitorowanie ruchu na stronie internetowej; na podstawie art. 89 ust. 1 RODO),
  • wynikających z prawnie uzasadnionych interesów realizowanych przez administratora lub przez stronę trzecią, w tym w celu marketingowym (na podstawie art. 6 ust. 1 f RODO).

W przypadku usługi regularnego wysyłania e-mailów o charakterze informacyjnym i  reklamowym (tzw. newsletter), podstawą tego rodzaju marketingu jest zgoda użytkownika, której udzielił podczas zapisu na newsletter (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a RODO).

Przetwarzane dane osobowe to w szczególności: imię, nazwisko, nazwa firmy, NIP, adres geograficzny, adres e-mail, telefon, adres komputerowy IP oraz wszelkie inne dane, jakie dobrowolnie nam podasz.

Podanie danych jest dobrowolne, ale niezbędne do przygotowania oferty lub podjęcia działań przed przygotowaniem oferty. Niepodanie danych uniemożliwi przygotowanie i nawiązanie współpracy w ramach umowy.

Brak podania e-maila podczas próby subskrypcji do newslettera uniemożliwi jego otrzymywanie. Korzystanie z usługi newslettera jest opcjonalne.

W przypadku wysłania przez Ciebie formularza kontaktowego ze strony lub wysłania e-maila, Twoja wiadomość trafi na naszą skrzynkę, która utrzymywana jest i do której dostęp techniczny ma nasz dostawca serwera hostingowego, wskazany poniżej. Jeśli zadzwonisz do nas, w historii połączeń naszego telefonu będzie widniał Twój numer.

Czas przechowywania i przetwarzania Twoich danych związanych z korespondencją i połączeniami telefonicznymi jest zależny od celu, w jakim się z nami kontaktujesz. Domyślnie przyjmujemy jednak, że korespondencję e-mailową (w tym wysłane formularze) i Twój numer telefonu w historii połączeń będziemy przechowywać aż do: Twojego wyraźnego żądania ich usunięcia, ręcznego lub automatycznego usuwania zapisów (np. w celu zwolnienia miejsca na skrzynce e-mailowej lub w pamięci telefonu).

W przypadku stałych lub powracających Klientów, aby ułatwić współpracę możemy zapisać ich numery wraz z imieniem i nazwiskiem oraz identyfikatorem, w pamięci telefonu.

Jeśli więc chcesz mieć pewność, że wysłana przez Ciebie korespondencja, formularz kontaktowy lub historia połączenia telefonicznego, bądź zapisany w telefonie numer nie będą przez nas przetwarzane i zostaną usunięte, wyślij do nas odpowiednie zgłoszenie w tej sprawie.

Wykonujemy także (podobnie jak nasz dostawca serwera hostingowego, wskazany poniżej) automatyczne kopie zapasowe danych witryny, e-mailów i przesłanych do nas formularzy, które to kopie zapasowe (zawierające Twoje dane osobowe) są przechowywane na serwerach firmy hostingowej.

Na niektórych podstronach naszej witryny istnieje możliwość zamieszczania komentarzy, przy podaniu imienia i nazwiska, adresu e-mail i (opcjonalnie) adresu swojej strony internetowej.

Wycofanie zgody na przetwarzanie danych

Osoba, której dane osobowe dotyczą i przetwarzanie danych odbywa się na podstawie udzielonej przez nią zgody lub na podstawie potrzeby przygotowania oferty lub podjęcia działań przed przygotowaniem oferty, ma prawo w dowolnym momencie wycofać zgodę. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem.

Wycofanie zgody na marketing e-mailowy (newsletter) możliwe jest przez kliknięcie odnośnika, znajdującego się w dolnej części otrzymywanych e-mailów reklamowych.

Wycofanie innych zgód i zapytań możliwe jest przez kontakt e-mailowy z Administratorem.

Przekazywanie danych do innych odbiorców

Administrator przekazuje dane osobowe do odbiorców (firm), którzy przetwarzają je na jego polecenie i na podstawie zawartych między Administratorem a odbiorcami umów. Przykładem odbiorcy przetwarzającego Twoje dane osobowe może być pośrednik płatności internetowych, który potrzebuje Twoich danych do przyjęcia płatności za dokonane zakupy.

Odbiorcami danych osobowych na terytorium Unii Europejskiej są:

  • pośrednik płatności internetowych, który otrzymuje Twoje dane osobowe w celu przetworzenia płatności dokonywanych na naszej witrynie: Dotpay Sp. z o.o., ul. Wielicka 72, 30-552 Kraków. Strona internetowa i kontakt: https://www.dotpay.pl/kontakt/

Twoje dane osobowe mogą być przekazywane także do odbiorców mających siedziby w tzw. krajach trzecich:

  • firma Google Inc. z siedzibą w USA (oraz Irlandii pod nazwą Google LLC), która jest członkiem programu tzw. Tarczy Prywatności UE-USA i przetwarza dane zgodnie z regułami RODO i na podstawie standardowych klauzul umownych zawartych w RODO w celu obsługi statystyk odwiedzin witryny (usługa Google Analytics, szczegółowa umowa dostępna jest pod adresem https://privacy.google.com/businesses/processorterms/). Uzyskanie kopii danych możliwe jest przez kontakt z Administratorem, o ile takie dane są w Twoim przypadku przetwarzane. Dane statystyczne z systemu Google Analytics są przetwarzane zbiorczo i z reguły nie pozwalają na zidentyfikowanie Twojej osoby.
    Do firmy Google przekazywane mogą być także dane (adres IP, lokalizacja) niezbędne do weryfikacji, czy wypełniane przez Ciebie formularze nie są wysyłane automatycznie (tzw. mechanizm reCAPTHCA).
    Firma Google obsługuje także nasze skrzynki e-mailowe.
  • komentarze wysyłane przez stronę (w tym Twoje imię, nazwisko, adres e-mail i adres strony internetowej) mogą być wysyłane w celu weryfikacji, czy napisał je człowiek, czy maszyna, do firmy Automattic Inc. z siedzibą w USA (60 29th Street #343, San Francisco, CA 94110, United States of America; kontakt: https://automattic.com/contact/), która jest członkiem programu tzw. Tarczy Prywatności UE-USA i przetwarza dane zgodnie z regułami RODO,
  • nasz newsletter wysyłamy na Twój adres e-mail przy użyciu usługi MailChimp, należącej do firmy The Rocket Science Group LLC d/b/a MailChimp z siedzibą w USA, 675 Ponce De Leon Ave NE, Suite 5000, Atlanta, Georgia 30308 (kontakt: legal@mailchimp.com), która jest członkiem programu tzw. Tarczy Prywatności UE-USA i przetwarza dane zgodnie z regułami RODO,
  • serwerownie Flexential i RagingWire, które utrzymują naszą stronę internetową i niektóre, głównie techniczne skrzynki e-mailowe, która są członkami programu tzw. Tarczy Prywatności UE-USA i przetwarzają dane zgodnie z regułami RODO.

Treści pochodzące z innych serwisów internetowych

Niektóre treści na niniejszej witrynie są ładowane z innych serwisów internetowych. Są to przykładowo:

  • prostokąt "Lubię to" Facebooka,
  • Mapa Google,
  • filmy z YouTube,
  • komentarze z Disqus.

Ładowanie tych treści odbywa się dokładnie na takich samych zasadach, jak gdybyś otworzył bezpośrednio strony dostawców tych treści (czyli Facebooka, Google i YouTube oraz Disqus). W związku z tym, odnośnie tych treści obowiązuje polityka prywatności opublikowana przez te serwisy, bowiem to ich właściciele są administratorami danych osobowych, które posiadają.

W szczególności możesz być zalogowany do tych serwisów w swojej przeglądarce i treści wyświetlane w obrębie naszej witryny będą automatycznie dostosowane do ustawień Twojego konta w tych serwisach.

Nasza witryna nie ma wpływu na dane przetwarzane przez serwisy zewnętrzne w tym zakresie, z wyjątkiem serwisu Disqus, z którego możemy usunąć Twój komentarz.

Profilowanie

Przez profilowanie należy rozumieć automatyczne podejmowanie decyzji Ciebie dotyczących.

Administrator w ramach prowadzonej strony internetowej nie profiluje Twoich danych.

Twoje prawa odnośnie danych osobowych

Masz prawo uzyskania informacji, czy Twoje dane są przetwarzane, dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora.

W celu zrealizowania swoich praw, skontaktuj się z Administratorem z odpowiednim wnioskiem.

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Jak długo przechowywane są Twoje dane?

Dane osobowe przetwarzane i przechowywane w oparciu o wyrażone przez Ciebie zgody są przechowywane i przetwarzane aż do momentu wycofania przez Ciebie zgody lub ich usunięcia przez Administratora (np. na skutek likwidacji działalności).

W pozostałych przypadkach dane są przechowywane tylko tak długo, jak jest to niezbędne do zrealizowania danego celu, z wyjątkami określonymi w RODO.

W szczególności zapytania dotyczące współpracy są przechowywane do momentu wniesienia przez Ciebie wniosku o ich usunięcie. Umożliwia to utrzymanie kontaktu i łatwy powrót do negocjacji w przyszłości.

Ciasteczka

Jeśli zostawisz na naszej witrynie komentarz, będziesz mógł wybrać opcję zapisu Twojej nazwy, adresu email i adresu strony internetowej w ciasteczkach, dzięki którym podczas pisania kolejnych komentarzy powyższe informacje będą już dogodnie uzupełnione. Te ciasteczka wygasają po roku.

Jeśli masz konto i zalogujesz się na tej witrynie, utworzymy tymczasowe ciasteczko na potrzeby sprawdzenia czy Twoja przeglądarka akceptuje ciasteczka. To ciasteczko nie zawiera żadnych danych osobistych i zostanie wyrzucone kiedy zamkniesz przeglądarkę.

Podczas logowania tworzymy dodatkowo kilka ciasteczek potrzebnych do zapisu Twoich informacji logowania oraz wybranych opcji ekranu. Ciasteczka logowania wygasają po dwóch dniach, a opcji ekranu po roku. Jeśli zaznaczysz opcję "Pamiętaj mnie", logowanie wygaśnie po dwóch tygodniach. Jeśli wylogujesz się ze swojego konta, ciasteczka logowania zostaną usunięte.

Jeśli zmodyfikujesz albo opublikujesz artykuł, w Twojej przeglądarce zostanie zapisane dodatkowe ciasteczko. To ciasteczko nie zawiera żadnych danych osobistych, wskazując po prostu na identyfikator przed chwilą edytowanego artykułu. Wygasa ono po 1 dniu.

Prenumerata e-mailowa nowości i porad

Prenumerata nowości i porad związanych z tematyką strony możliwa jest dzięki formularzowi, znajdującemu się po prawej na każdej podstronie. Przy zapisie prosimy o podanie adresu e-mail oraz imienia, po którym możemy się do Ciebie zwracać.

Potwierdzenie prenumeraty odbywa się przez kliknięcie odnośnika w liście wysłanym na podany adres e-mail. Kliknięcie tegoż odnośnika jest jednoznaczne z zaakceptowaniem niniejszych zasad i polityk.

Twoje dane nie będą przekazywane innym podmiotom z wyjątkiem automatycznych systemów, których używamy do zarządzania listą adresową (w tej chwili jest to MailChimp). W dowolnej chwili możesz zrezygnować z otrzymywania wiadomości przez kliknięcie odnośnika, znajdującego się na końcu każdego e-maila.

Będziemy używali potwierdzonego przez Ciebie adresu e-mail, by wysyłać na niego co mniej więcej kilka dni wiadomości, które uznamy za wartościowe. Wiadomości te mogą zawierać treści komercyjne (polecenia produktów, usług, firm, informacje o promocjach itp.) i niekomercyjne (darmowe porady, życzenia, komentarze osobiste itp.). Autorami wiadomości może być firma Sukces Strony lub osoba bądź firma trzecia, w tym zlecająca nam odpłatne wysłanie jej wiadomości do Ciebie, przy czym Twój adres e-mail nie zostanie tej osobie przekazany.

Kliknięcie odnośnika w wysłanym przez nas e-mailu jest monitorowane przez używany przez nas serwis w celu oszacowania skuteczności i zainteresowania wysyłanym e-mailem. Podczas kliknięcia odnośnika, jak również przy potwierdzaniu prenumeraty, zbierane są informacje statystyczne, w tym Twój adres IP, lokalizacja i inne dane, standardowo przekazywane przez Twoją przeglądarkę każdej stronie internetowej. Dane te pozwolą nam poznać techniczne możliwości komputerów prenumerujących oraz ich lokalizację, dzięki czemu będziemy mogli dostosować do nich wysyłane e-maile.

Narzędzie audytu strony

Udostępniane na SukcesStrony.pl narzędzie audytu strony zbiera informacje o wpisywanych do niego adresach. Korzystanie z tego narzędzia jest bezpłatne.

Odpowiedzialność

Porady zamieszczone na tej witrynie lub wysłane przez e-mail są oparte na doświadczeniu firmy Sukces Strony i nie powinny przysporzyć jakichkolwiek kłopotów (chyba, że zostało napisane inaczej). Autorzy nie biorą jednak odpowiedzialności za stosowanie się do zamieszczonych tu porad i nie gwarantują ich działania. Użytkownik realizuje je we własnym zakresie i na własną odpowiedzialność. Autorzy nie są zobowiązani do naprawiania lub wynagradzania szkód związanych ze stosowaniem, niestosowaniem lub niewłaściwym stosowaniem się do zaleceń przez nich podawanych.